Lucka 23: Sydamerika – fotbollens godisfabrik

bet365

Sydamerika, världsdelen som ständigt producerar världsstjärna efter världsstjärna. Och även världsdelen som ger fotbollsvärlden dess små godbitar varje år.

Låt oss börja med Falcao. El Tigre har gett alla fotbollsälskare våta drömmar efter varje match han spelat. Colombianen bjuder på drömmål efter drömmål, och slutar aldrig att imponera.

Radamel Falcao sågs som en potentiell stjärna i Porto, men sågades av klubbvalet Atlético Madrid. De som sågade honom skäms nog nu när han nu nästan är ny kung av Madrid.

För med sina (i skrivande stund) elva mål i La Liga har han lyckats imponera på alla. El Tigre, som han kallas, har lyckats erövra hela fotbollsvärldens hjärtan. Han gör inte bara mål i viktiga matcher, utan de är också spektakulära. För att bara nämna ett exempel: Hans första mål i Europa League-finalen mot Athletic Bilbao. Luta er tillbaka och njut. 

Och nu, publiceringsdagen, så har han hunnit med att göra fem mål på en match, ett fantastiskt mål på Camp Nou samt utmana Messi om skytteligatiteln.

Ett mål som nästan är lika snyggt som Falcos bicicleta är det här målet. Matias Appelts, som tillhör den uruguayanska klubben Progreso, slog till med en urläcker yttersida – i eget mål. Se yttersidan som skulle blivit världens snyggaste mål om det varit på andra sidan planen… eller den kanske är det ändå? 

Den sydamerikanska ligan, och faktiskt Uruguay igen, har bjudit på en riktig godbit också. Dessutom i rätt mål. Minns ni Recoba? Den förra Inter-spelaren? Han spelar just nu i Nacional i Uruguay, och gjorde så här på en hörnspark:

Kommentatorn säger ”jag tror inte det var med flit”, men det är bara skitsnack. För de som känner el Chino vet att han gör sådant då och då, det är en spelare som bjuder på många drömmål. Och just ett liknande hörnmål har han gjort under sin tid i Inter.

Så här dan före dopparedan så är det dags för mig att avsluta i julstämning. Passa på att njuta riktigt rejält av närvaron tillsammans, och just nu: njut av det här tifot.

Det är från Peñarols guldmatch i början av december. Publiken visar verkligen vad passion är. Det är kärlek mina vänner, det är äkta kärlek.

God jul.

Fredrik Sanz Lerena

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply