Europeiska giganter följer Gonzalo Higuain

Napoli-stjärnan länkas till England, Frankrike och Spanien

En missad Champions League-plats och ett avsked från managern Rafael Benitez. Nu kan Gonzalo Higuain bli nästa tunga tapp för den italienska storklubben Napoli.

Gonzalo Higuain värvades in från Real Madrid sommaren 2013 och har den här säsongen varit med och spelat upp Napoli till en fjärde plats i Serie A, tätt efter Lazio på den sista Champions League-platsen. En Champions League-plats som klubben misslyckades med att ta efter att ha förlorat på San Paolo med 2-4 i den helt avgörande matchen mot just Lazio. Den 27-årige anfallaren har den gångna säsongen hittat målet 29 gånger på 58 matcher för Neapel-klubben, men det kan också bli den sista säsongen i staden.

Efter Champions League-missen – vill lämna Neapel

Uppgifter har nämligen flödat under våren gällande att den argentinske landslagsstjärnan ska vara på väg bort från Napoli. Och på onsdagen kommer nya rapporter i ämnet som säger att Gonzalo Higuain, på grund av Champions League-missen, ska vara ute efter att lämna klubben i sommar.

Corriere dello Sport har rapporterat att Chelsea lagt ett bud värt 40 miljoner euro på anfallaren, som dock avisats av Serie A-klubben. Men även Manchester United ska vara väl intresserade av stjärnan som potentiell ersättare till Radamel Falcao samt Robin van Persie, som ser ut att få lämna The Red Devils den här sommaren.

Prislapp på gigantisk summa

Men det finns fler intressenter för Gonzalo Higuain rapporterar Corriere dello Sport. Enligt tabloiden ska nämligen även spanska Atlético Madrid följa honom, precis som den franska ligamästaren Paris Saint-Germain. Dessvärre säger rapporter samtidigt att Napolis president Aurelio De Laurentiis ska vara fast besluten att tjäna en rejäl summa på sin stjärna. Prislappen sägs nämligen ligga på¨rejäla 100 miljoner euro för att köpa loss Higuain i sommar. En rejäl summa för spelaren som står under kontrakt med klubben till sommaren 2018.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply