Chelsea scoutar Atlético-mittfältaren

Chelsea-representanter fanns på plats när Atlético Madrid drabbade samman med Malaga för drygt två veckor sedan – José Mourinho hoppas knyta till sig de regerande mästarnas 23-årige mittfältare.

När Atlético Madrid togs emot av Malaga i den 31:a omgången, fanns representanter från London-klubben Chelsea på plats i den andalusiska huvudstaden. Klubbdirektören, Michael Emenalo, var ett av namnen som bevittnade La Liga-mötet som slutade 2-2 på La Rosaleda – men resultatet spelade nog mindre roll för den 49-årige nigerianen.

Spanska AS uppger nämligen på måndagskvällen att de engelska ligaledarna bevakar Atlético Madrids 23-årige mittfältare, Koke. Under matchen mellan Malaga och de regerande mästarna, scoutade Emenalo den spanske landslagsmittfältaren, som har varit hårt bevakad under säsongen.

Källan uppger att José Mourinho har varit ute efter Koke under en längre tid, och är villig att punga ut utköpsklausulssumman för mittfältaren, som uppges ligga på 60 miljoner euro, enligt den spanska tidningen. Spanjorens kontrakt går ut i nästa sommar, men mycket talar för att det kan bli en flytt redan efter säsongen, då flera storklubbar, så som Manchester United, Bayern München och Liverpool bland andra, är ute efter 23-åringens signatur.

Koke flyttades upp till klubbens A-lag i 2011, och har sedan dess gjort över 200 matcher i den rödvit-randiga dressen. På dessa har det blivit 18 mål och hela 55 assist, såhär långt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply