Atlético Madrids anfallare till Porto?

Porto jagar Atlético-spelare

Spelaren som kom inför säsongen har inte fått mycket speltid i Atlético och kan nu komma att lånas ut för att utvecklats i den portugisiska ligan.

Raúl Jiménez har inte haft det lätt sen han lämnade den mexikanska ligan för spel i Atlético Madrid inför den gångna säsongen. 24-åringen har endast fyra starter i ligaspelet sen säsongen började och nu ser det ut som att mexikanaren kommer att lämna den spanska huvudstadsklubben. Enligt uppgifter till Mundo Deportivo ska Porto vara beredda att låna in spelaren som haft svårt att anpassa sig till Europa. Det hela ska vara i början av förhandlingsstadiet men samtliga parter ska vara positiva till en utlåning för att spelaren ska komma in bättre i den europeiska fotbollen.

Jiménez kom från mexikanska América inför den gångna säsongen där han var en av ligan största stjärnor. Innan flytten till Europa hann han göra fyra mål på fyra matcher i början av serien. Atlético betalade 10,5 miljoner euro för anfallaren och även om han inte slagit igenom i den rödvita klubben tror man väldigt mycket på honom och utesluter därför att en permanent övergång ska vara aktuellt.

Ska ersätta Jackson Martínez

En av anledningarna till att Dragões är att man behöver en ersättare till Jackson Martínez. Colombianen som kom till Porto 2012 har gjort 67 mål på 88 matcher i ligaspelet och är intressant för flera av Europas största klubbar. Det har ryktats om att Liverpool, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Real Madrid och Atlético Madrid ska villja köpa loss spelaren vars utköpsklausul ligger på 40 miljoner euro.

Jiménez har kontrakt med Atlético Madrid till och med 30 juni 2019.

 

SE ÄVEN: Manchester United förbereder bud på Benzema

SE ÄVEN: Walcott: ”Det kommer att lösa sig”

SE ÄVEN: Presidenten: ”Världens bästa anfallare lämnar aldrig PSG”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply