Juventus vill hindra Real Madrid från återköp

Juventus vill behålla Álvaro Morata

Enligt italiensk media vill Serie A-klubben inte släppa spanjoren som kom inför säsongen från Real Madrid

Álvaro Morata gick inför säsongen från Real Madrid till Juventus för en summa närmare 20 miljoner euro. Spanjoren har stått för 8 mål och 5 assist för Serie A-klubben i ligaspelet och under de senaste månaderna har det ryktats om att spelaren kan vara på väg tillbaka till den spanska huvudstaden.

Nu skriver den italienska sidan TuttoSport under måndagsförmiddagen att Juventus vill förbättra Moratas kontrakt för att förhindra att spelaren lämnar i sommar. TuttoSport menar att den gamla damen vill förlänga spelarens kontrakt till 2020 samtidigt som man vill höja lönen till från 2,4 miljoner till 3,2 miljoner euro plus eventuella bonusar vid framgångar under nästa säsong.

Skulle spelaren vilja flytta tillbaka till La Liga kommer Real Madrid behöva betala 30 miljoner euro, en siffra som sommaren 2016 kommer att höjas till 35 miljoner. Därför sägs Reals klubbledning vara väldigt benägna att värva spelaren redan under det kommande transferfönstret för att slippa betala 5 miljoner euro  mer om man skulle köpa honom nästa år.

”Han kommer att stanna”

Under den gångna säsongen har Real Madrids före detta tränare Carlo Ancelotti vid flertalet tillfällen fått kommentera ryktena om att Álvaro Morata ska vara på väg tillbaka till Santiago Bernabéu. Italienaren har poängterat att 22-åringen är en modern forward med en fin framtid men att han med största sannolikhet kommer att stanna i Turin.

Avgjorde dubbelmötet i Champions League

En potentiell återkomst har det ryktats om länge men det hela tog nu fart efter att de båda lagen möts i semifinal i säsongens upplaga av Champions League. Under två matcher stod Morata för två mål, ett i var match, vilket gjorde att man gick vidare med totalt 3-2.

SE ÄVEN: Atlético Madrids anfallare till Porto?

SE ÄVEN: Uppgifter: Så dyr kan stjärnduon bli för Manchester City

SE ÄVEN: Walcott: ”Det kommer att lösa sig”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply