Atlético Madrid jagar Celta Vigos Augusto Fernández

Augusto Fernández lämnar Celta Vigo för Atlético Madrid?

Enligt den spanska radiostationen Cadena SER kan mittfältaren skriva på för den spanska huvudstadsklubben som letar efter en ersättare till långtidsskadade Tiago.

John Guidetti och hans Celta Vigo har inlett säsongen på ett bra sätt och med 13 spelade omgångar har man tagit 24 poäng, vilket innebär att man ligger på fjärde plats i tabellen, detta efter Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid. Nu kan det galiciska laget dock bli av med sin mittfältare Augusto Fernández.

Enligt radiostationen Cadena SER ska Atlético Madrid vara intresserade av att köpa loss 29-åringen som ersättare till Tiago som skadade sig i matchen mot Espanyol i förra ligaomgången. Portugisen åkte på en skenbensfraktur och kommer att vara borta från spel i 3-4 månader, något som gjort att den spanska huvudstadsklubben nu börjat leta efter ersättare, och Fernández ska vara ett av namnen på listan.

Man rapporterar även att Celtas klubbledningen och spelaren själv ska ha en överenskommelse om att låta spelaren lämna för en summa på runt fem miljoner euro, en prislapp som Atlético inte ska ha några större motsättningar mot att betala. Man ska dock inte ha bestämt sig för att lägga ett bud på spelaren utan fortsätta att utforska marknaden.

Flera alternativ

Det år dock inte helt säkert att klubben kommer att värva någon ersättare till Tiago. I truppen finns redan flertalet unga mittfältare på samma position, bland annat SaúlThomas och Koke och det återstår att se om Diego Pablo Simeone väljer att förlita sig på de yngre eller om han väljer att värva in en ny mittfältare.

Nytt kontrakt för högerbacken

Under onsdagen stod det klart att Atlético Madrid skriver ett nytt kontrakt med lagets högerback Juanfran. Spelaren kom till klubben under säsongen 2010/2011 och har sen Diego Pablo Simeones inträde i klubben haft en odiskutabel startplats.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply