Atlético-försvararen bekräftar – var överens med Juventus

Guilherme Siqueira var nära med Juventus

På en presskonferens under onsdagen berättar vänsterbacken att han var överens med Juventus om en övergång men att något oväntat hände.

Atlético Madrid var tvungna att sälja en spelare för att få godkänt av det spanska fotbollsförbundet samt FIFA och deras finansiella regler. Den som länge såg ut att lämna klubben var brasilianske vänsterbacken Guilherme Siqueira som hade bud från flera klubbar runt om i Europa. Lag som FC Porto, Benfica, PSG och Juventus var intresserade av spelarens tjänster och för Siqueiras del var den sistnämnda klubben den mest intressanta.

Under en presskonferens på onsdagen bekräftade spelaren att det mer eller mindre var klart med en flytt men att Juventus tvärvände.

– Jag vet inte vad som hände med Juventus. Det var varken Atlético eller Siqueira som gjorde något fel. Vi gjorde vad vi var tvungna att göra och vi var överens. Jag var en av de möjliga alternativen till vänsterbacksplatsen men uppenbarligen bestämde de sig för någon annan. Det var det mest konkreta budet som kom, berättar försvararen när pressen fick ställa sina frågor på träningsanläggningen Cerro del Espino i Madridförorten Majadahonda.

Siqueira hade även lämnat över sitt nummer (3) till Filipe Luis då nyförvärvet tidigare haft numret då han spelade i klubben. Dock menar Siqueira att det inte hade något med en övergång att göra.

– Jag har en väldigt bra relation med Filipe och nu kan jag även lära mig av honom. Vi spelade tillsammans i Brasilien vid 15 års ålder och då visste vi inte var vi skulle hamna. Jag har alltid sett honom som en förebild, när jag kom hit förra säsongen kände jag mig lite som Filipe. Jag gav honom mitt nummer på grund av vår vänskap. Jag berättade att jag ville att han skulle ha numret, oavsett om jag lämnade eller inte. Jag ser upp till honom väldigt mycket.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply