bet365

Officiellt: Muniain förlänger med Athletic Bilbao

Athletic Bilbao har bekräftat på sin officiella hemsida att man förlängt kontraktet med mittfältaren Iker Muniain och dessutom höjt utköpsklausulen.

Iker Muniain är uppväxt i Athletic Bilbaos och har sedan 2009 representerat A-laget. Flera storklubbar har tidigare dragit i mittfältaren men då har han valt att stanna. Nu har spanjoren hunnit fylla 22 år, och trots att en del kanske tycker att det är dags att röra på sig till en större klubb, så har Muniain nu förlängt med klubben han spelat nästan 200 matcher för.

Nytt kontrakt och ny utköpsklausul

Trots att spanjorens kontrakt inte gick förrän sommaren 2017 så har klubben valt att förlänga med Muniain genom att lägga till två år på det kontraktet. Det betyder att 22-åringens nya kontrakt kommer hålla honom i klubben till och med sommaren 2019.

Det nya kontraktet innebär inte bara att han har fyra år kvar nu, utan även att det kommer bli svårare för klubbar att värva honom eftersom Bilbao även ökat hans utköpsklausul. Numera måste klubbar betala 45 miljoner euro för att få loss honom, vilket är ungefär 415 miljoner svenska kronor. Ett litet överpris om man ska lita på Transfermarkt. Enligt dem ska Muniain vara värd ungefär 15 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply