bet365

Uppgifter: Sunderland närmar sig försvarare från Liverpool

Sebastian Coates nära Sunderland

Efter att ha spenderat nästan hela förra säsongen på lån i Sunderland talar nu mycket för att Liverpool-försvararen, Sebastian Coates, gör en permanent flytt till norra England.

Sebastian Coates värvades under sommaren 2011 från uruguyanska Nacional och spåddes då en lysande framtid i Liverpool. Men den reslige mittbacken har haft det oerhört tufft att ta en plats i Merseyside-klubben och har endast spelat 24 matcher, alla tävlingar inkluderade, sedan han anlände från Sydamerika.

24-åringen lånades ut till sin gamla klubb Nacional i januari 2014 för att få matchträning och kom i juni tillbaka till England för att kämpa om en plats i Brendan Rodgers startelva. Men i september bestämde sig Liverpool för att återigen låna ut uruguaynen och flyttlasset gick då till Sunderland, där han deltagit i 10 Premier League-matcher. Nu är Sunderland angelägna om att locka till sig försvararen.

Kostar två miljoner euro att köpa loss

Det är Sky Sports som uppger att Coates är ytterst nära en permanent övergång till ”Black Cats”. Enligt den engelska tabloiden kostar Coates två miljoner pund, motsvarande 26 miljoner svenska kronor.

Förhandlingarna mellan parterna ska ha pågått ett längre tag och förhoppningen är man kan komma överens inom ett par dagar.

Om övergången blir av så innebär det att Coates blir tränaren Dick Advocaats första värvning för säsongen. Det var Sunderlands förre manager, Gus Poyet, som lånade in den uruguayanske landslagsmannen men Coates hade till en början det svårt att ta en plats i det Sunderland som under större delen av säsongen slirade i botten av tabellen.

Men när Advocaat i mars tog över rodret i den då krisande klubben så fick Coates större förtroende och kan nog vänta sig att få en stor roll på Stadium of Light nästa säsong under den holländske managern.

Ett år kvar på kontraket med Liverpool

Sebastian Coates har endast ett år kvar på sitt kontrakt med Liverpool och klubben är troligtvis angelägna om att försöka sälja mittbacken när man väl kan få betalt.

Coates, med 16 A-landskamper på meritlistan, njuter just nu av semester då hans Uruguay åkte ut redan i kvartsfinalen av årets upplaga av Copa America.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply