Soldados straff sänkte Crystal Palace

bet365
bet365

Det var fina förutsättningar för bra fotboll när nykomlingen Crystal Palace med en hemmapublik som skapade en fantastisk inramning i ryggen, skulle ta emot ett Tottenham som ställde upp med nyförvärven Roberto Soldado, Paulinho och Nacer Chadli från start. Matchen var dock inte jättemycket att skriva hem om, utan Tottenham vann till slut efter ett straffmål av Roberto Soldado.

Den första halvleken var ganska befriad från målchanser, och Crystal Palace försvarade sig bra mot ett Tottenham som hade svårt att få igång något ordentligt spel. Tottenham försökte allt som oftast på högerkanten genom den kvicka duon Aaron Lennon och Kyle Walker, men attackerna avvärjdes för det mesta av Palace duktige vänsterback Dean Moxey.

Den enda rejäla målchansen som skapades i den första halvleken, var när den annars osynlige offensive mittfältaren Gylfi Sigurdsson felvänd, kom till ett bra avslut som Julián Speroni i Palace-målet fick sträcka ut ordentligt för att rädda.

Den andra halvleken fick en rivstart efter att den annars duktige Dean Moxey, fått bollen på handen efter ett inspel av Aaron Lennon, som ledde till en straffspark för Tottenham. En straffspark som Roberto Soldado kyligt slog in i Julián Speronis högra hörn. 

Tottenham kontrollerade sedan resten av halvleken och kunde även utökat efter att Gylfi Sigurdsson och inbytte Jermain Defoe haft fina lägen. För Crystal Palace blev det väl egentligen bara farligt en gång, men då blev det också ordentligt farligt när sydafrikanen Dikgacoi fick ett bra läge att slå in kvitteringsmålet på volley i slutet av matchen, men Hugo Lloris i Tottenham-målet reflexräddade fint.

Men Tottenham fick trots ett aningen knackigt spel inleda säsongen med tre poäng, medan nykomlingen Crystal Palace ska ha all heder av sin insats efter att stått upp bra mot ett stjärnspäckat bortalag.

 

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply