Sochaux skrällvann enkelt mot Marseille

Marseille hade denna söndagskväll chansen att göra Lyon sällskap i toppen av tabellen, och då lämna PSG två poäng bakom. Men för att det skulle hända krävdes en trepoängare mot bottenlaget Sochaux, när lagen drabbade samman på Stade Bonal.

De gästande förhandsfavoriterna fick en mardrömsstart, då hemmalaget öppnade målskyttet i matchen efter knappa tjugo minuter spelade. Det kom genom anfallaren Sloan Privat, som därmed noterades för sitt femte mål denna säsong.
Bortalaget lyckades inte få till sitt spel, och istället för ett kvitteringsmål skulle det rassla i det egna nätet ännu en gång innan den första halvleken var slut. Privats anfallskollega Cedric Bakambu ville inte vara sämre än matchens första målskytt, utan passade på att utöka den överraskande ledningen till 2-0 när matchklockan stod på 40 minuter.

Allt hopp som möjligtvis befann sig i Marseille-spelarnas kroppar inför den andra halvlekens början skulle snabbt försvinna. Endast en minut efter startsignalen gjorde Sochaux sitt tredje mål för kvällen, även om det denna gång var en bortaspelare som var sist på bollen och noterades för målet. Olycksfågeln var mittbacken Jeremy Morel som oturligt satte sitt lag i en större knipa än vad det redan var, när han utökade sin motståndares ledning.

Men lite hopp skulle ändå återvända för topplagets del, när en hälft av de farliga anfallsbröderna Ayew prickade in reduceringsmålet bakom Simon Pouplin, som fick se sin målnolla spräckas. Denna match var det den yngre brodern, Jordan Ayew, som fick näta, samtidigt som André förblev mållös.
Endast fem minuter efter tröstmålet indikerades det att matchen skulle kunna gå Marseilles väg trots allt, när laget plötsligt blev en man mer på planen. Domaren Fredy Fautrel visade Sochaux-mittfältaren Joseph Lopy det gula kortet för andra gången i matchen, och spelaren fick därmed lämna sitt manskap.

Dock skulle det numerära överläget inte leda någonstans resultatmässigt, och när Fautrel satte pipan i munnen för sista gången på Stade Bonal den här söndagen, stod hemmalaget Sochaux överraskande som segrare med 3-1 i mötet med Marseille.