”Slutar jag imorgon – då har jag 22 troféer”

Ligatiteln är redan säkrad för Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain. Svensken, som i nuläget har tagit hem 22 troféer under sin karriär, pratade på dagens presskonferens gällande hans brist på Champions League-titlar, att inte vara med i VM samt om världens bästa spelare.

– Jag har inte vunnit Champions League än. Jag skulle vilja vinna den, men det är inte enkelt. Dock, om jag slutar spela imorgon – då har jag 22 troféer i mitt skåp. Jag kommer att vara glad och se mig själv som en relativt framgångsrik fotbollsspelare, säger Zlatan Ibrahimovic enligt Goal.com.

– Ingen kan kallas för världens bästa spelare just nu. Flera spelare går mycket bra. Bland annat Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och även Luis Suarez för att bara nämna några exceptionella spelare. Men det avgörande ögonblicket kommer i VM. Det beror helt på hur väl de spelar för sina respektive länder i Brasilien. Där kommer du få det slutgiltiga svaret, fortsätter stjärnan.

I Paris Saint-Germain spelar Thiago Silva och Maxwell, som båda kommer vara en del av sommarens världsmästerskap i Brasilien. Nu tror svensken att de har en stor möjlighet att få lyfta bucklan på hemmaplan.

– Jag tror Brasilien har en stor chans att vinna VM den här gången. Absolut. Det kommer att bli mycket svårt för de europeiska landslagen att prestera bra i Sydamerika. Brasilien har definitivt hemmafördel.

Zlatan berättade även på nytt om VM-missen, där Sverige blev utslagna av Portugal i playoffrundan.

– Det var ett mycket jobbigt tillfälle för mig personligen, att inte få vara en del av mästerskapet. Samtidigt ger det mig möjligheten att träna mycket hårdare och hålla mig i form till nästa säsong, säger Zlatan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply