Slovakien tappade poäng i Litauen

Storfavoriterna Slovakien, misslyckades med att plocka hem alla tre poäng i Litauens huvudstad på fredagskvällen. Trots stor dominans stundtals, fick man bara 1-1 på LFF Stadium.

Gästerna var det mer spelförande laget och var mest aktiva framåt i den första halvleken. Men det gulklädda hemmalaget skulle i den 18:e minuten, få 1-0 från ingenstans. Zaliukas fick stå helt fri och nicka in en frispark.

Målet kom som en kalldusch för slovakerna, som satte fart framåt direkt. Man kunde också trycka in en kvittering strax därefter, trodde alla. Den assisterande domaren viftade dock med flaggan och dömde offside. Reprisbilderna visade dock att Marek Bakoš, var en hel meter onside när Miroslav Stoch spelade fram bollen i djupled.

Gästerna fick till sist in en välförtjänt kvittering. Marek Sapara tryckte till med högerforten strax utanför straffområdet i den 41:a minuten.

Slovakien började även den andra halvleken bäst. Men i den 55:e minuten fick man Viktor Pecovsky utvisad, vilket öppnade upp för hemmalaget Litauen.

Några fler mål blev det inte på LFF Stadium. Litauen skapade en hel del efter utvisningen och var nära att göra 2-1. Med en man utvisad, var även gästerna nära på att få in ett ledningsmål, dock utan resultat.

I grupp G går därmed Bosnien, som väntat, upp i ledning, efter seger med hela 1-8-mot Liechtenstein. Strax bakom finner vi Grekland, som besegrade Lettland med 1-2 i Riga.