Slovakien fick ”bara” 2-0 mot Liechtenstein

Efter att ha blivit lurade på två poäng i öppningsmatchen mot Litauen (1-1), tog sig en av favoriterna i grupp G, sig an den förväntade jumbon Liechtenstein. Slovakerna segrade med siffrorna 2-0 efter mål av Marek Sapara och Martin Jakubko.

Hemmalaget var givetvis storfavoriter inför dagens match. Detta var också något man visade, då man totalt dominerade matchen från minut ett till 90. Trots det, fick publiken på Štadion Pasienky i Bratislava, bara se två mål av hemmalaget.

I matchens 36:e minut kunde Pescara-mittfältaren, Vladimir Weiss, hitta fram till Marek Sapara som välförtjänt stänkte in 2-0. Strax därefter hade Marek Hamšík en klockren nick i ribban som kunde ha gett slovakerna en 2-0-ledning innan paus.

Efter chans på chans kunde man till slut utöka ledningen. Marek Hamšík frispelade Miroslav Stoch som enkelt kunde lägga in 2-0. Dock blev det inbytte Martin Jakubko som noterades för målet, då han vid mållinjen tacklade in bollen i nät.

Slovakerna var nära på att även göra 3-0, men så blev dock inte fallet. Efter 17 avslut, 70 procent av bollinnehavet och tolv hörnor, kunde hemmalaget ”bara” vinna med siffrorna 2-0. Slovakien lägger sig därmed precis bakom gruppledande Bosnien som vann med komfortabla 4-1 hemma mot Lettland och Grekland som besegrade Litauen med 2-0.