Portugal vann som väntat mot Azerbajdzjan

Portugal vann planenligt hemma mot Azerbajdzjan. Slutresultatet skrevs till 3-0 efter att alla målen kom i andra halvlek.

Hemmalaget, Portugal, var, som väntat, det förande laget, och Azerbajdzjan fick endast fokusera på att försvara sig, något som de gjorde med bravur. Portugal spelade en offensiv fotboll och skapade en hel del, men det var bara en gång det var väldigt nära när Postigas boll gick i ribban. Annars var det halvfarliga målchanser från Cristiano Ronaldo. Inte mycket mer – trots ett stort bollinnehav.

Det stod alltså 0-0 i halvtid.

Portugiserna fortsatte att spela på samma sätt, men kändes en aning starkare i andra halvlek och började vaska fram farliga chanser. Ronaldo var nära flera gånger om, men bollen ville inte gå in. Likaså Postiga. Ett byte behövdes göra för att Portugal skulle göra sitt första mål för kvällen. Bento bytte in yttern Varela i den 63:e minuten, och bara en minut senare satte Varela bollen i nät. Hemmalaget fortsatte med samma spel vilket skulle ge ännu mer utdelning. Postiga slog in bollen i mål från nära håll med fem minuter kvar av matchen och bara några minuter senare utökade Alves Portugals ledning med en nick.

En väntad seger för Portugal, som utan att imponera(effektivitet), vann till slut med 3-0. I och med segern har Portugal full pott efter två spelade matcher.