Riise räddade Norge i rysaren

Norge åkte på en blytung förlust i den första omgången av VM-kvalet, när Lars Lagerbäcks Island tvålade till norrmännen. Det var därför ett hårt pressat Norge som på tisdagen tog emot ett Slovenien, för en match som många såg som en måstematch. Vinna eller försvinna var det för Norge, som slutligen också fick vinna hemma i Oslo.

Men det var gästerna, som inför matchen också var utan poäng, som började bäst. Efter sjutton minuters spel tog Slovenien också ledningen, när Suler tryckte till med högerfoten och överlistade den norska målvakten Jarstein. Norge vaknade dock till efetr målet och endast tio minuter spelare var man återigen lika med Slovenien, när Henriksen nickade in Elyounoussis fina inlägg.

I den andra halvleken blev det ett stillastående spel, där inget av lagen vågade riskera någonting. Men när det mesta talade för att det skulle sluta oavgjort på Ullevaal Stadion, tilldömdes norrmännen straff. Dejan Kelhar drog felaktigt ner Alexander Söderlund i eget straffområde, och John Arne Riise straffade gästerna på tilläggstid. Norrmännen fick jubla och vann matchen med 2-1.