Storebrorsseger i Österrike

Inför 46 000 åskådare på Ernst Happel Stadion, kunde Tyskland gå segrande ur det första grannderbyt i grupp C. Efter först mål av Marco Reus och Mesut Özil, kunde hemmalaget få in en reducering av Junuzovic, men närmare än så kom inte österrikarna.

Den fina inramning på Ernst Happel denna tisdagskväll, bjöd på en jämn tillställning. I den första halvleken skapades chanser åt båda håll, men det blev de gästande tyskarna som skulle ta ledningen. Med minuten kvar av den första halvleken, jobbade Marco Reus sig fram och hittade nätet bakom Robert Almer.

I den österrikiska huvudstaden, skulle Tyskland tilldelas en straff några minuter in i halvlek nummer två. Thomas Müller blev fälld i ryggen och den holländske domaren, Björn Kuipers, pekade distinkt på straffpunkten. Från elva meter kunde Mesut Özil enkelt sätta 0-2 och uppförsbacken blev brantare för de rödklädda.

Hemmapubliken skulle dock få jubla åt sina österrikiska hjältar. I den 57:e minuten lirkar Zlatko Junuzovic in reduceringen, efter pass av Marko Arnautovic. Spänningen i Wien var enorm den återstående halvtimmen där hemmalaget jagade en kvittering. Så blev det dock inte och Tyskland visade lillebror Österrike varför man är ett av världens bästa fotbollsnationer.

I ”Sverige-gruppen” går Tyskland upp i ledningen efter två raka segrar och på målskillnaden 5-1. Tyskland tar sig an Irland på bortaplan den 12:e oktober och några dagar därpå, möter man Sverige i den fjärde omgången.