Škrtels blunder gav City poäng

Liverpool tappade snöpligt poäng hemma på Anfield, mot ett Manchester City som hade det märkbart svårt idag. Och det började också tungt i matchen för hemmalaget när man tvingades till ett byte direkt i inledningen, när Lucas klev av efter endast fyra minuters spel. Jonjo Shelvey var den somfick väma upp och hoppa in för hemmalaget från bänken.

Liverpool fick annars det första farliga läget i matchen, när Sterling slog ett fint inlägg från högerkanten. Roma-nyförvärvet Borini lyckades sånär peta in bollen i nät, men bollen gick precis utanför den främre stolpen. Och minuten efter fick gästernas Carlos Tevez ett fint läge, där han dock tappade vinkeln totalt när han petade bollen förbi målvakten Pepe Reina och lyckas endast lägga bollen längs mållinjen och i den bortre stolpen. Med tio minuter kvar blev det farligt på nytt för hemmalaget som var det bättre laget i matchen. Liverpool slog ett vasst inlägg från höger som nästan styrdes in i eget mål av Kompany, men bollen gick för hans del turligt nog över. Men hörnan därefter blev ändå kostsam, för försvararen Martin Skrtel löpte sig fri och nickade distinkt in 1-0 för hemmalaget. Ledningen var rättvis, för Liverpool var det bättre laget i den första halvleken. Manchester City var dock inte ofarliga och fick bland annat en frispark i ett intressant läge till höger om straffområdet, med endast sekunder kvar av halvleken. Kolarov slog dock frisparken rakt i muren och chansen rann ut i sanden.

Gästerna började den andra halvleken bättre och efter 64 minuters spel kvitterade Manchester City, när Carlos Tevez slog ett inlägg från höger som Pepe Reina missbedömde helt och missade att boxa ut. Bollen landade på en Liverpool-försvarare och studsade ut till en ensam Yaya Touré som bara behövde dunka in bollen i nätmaskorna. Men glädjen belv kortvarig för gästerna, för tre minuter senare tog Liverpool ledningen på nytt, när Luis Suarez skruvade in en läcker frispark, runt muren och in vid den främre stolpen. Men det skulle inte bli tre poäng för Liverpool idag, för med kvarten kvar av matchen klantade Martin Skrtel till det rejält när han slog en galen hemåtpass,som en helt fri Carlos Tevez fångade upp vid hemmalagets straffområde. Fri med målvakten Pepe Reina, rundar han den spanske målvakten och la in kvitteringen. Liverpool försökte att lyfta spelet efter det, och skapade en del chanser men båda lagen fick nöja sig med ett oavgjort resultat, för matchen slutade 2-2 på Anfield.