Tung Kalmar-seger mot Göteborg

På Guldfågeln Arena tog tabelltolvan Kalmar FF emot tabelltian IFK Göteborg på söndagskvällen. Bägge lagen var i behov av poäng för att slippa halka ned i kvalplatserna. De 8026 åskådarna fick se sina rödvita hjältar besegra IFK Göteborg med 3-0.

IFK Göteborg började matchen bäst. Änglarnas kompakta anfall, skapade en viss oro i Kalmar-försvaret, där Paulus Arajuuri samt Nenad Djordevic var borta på grund av skador. Daniel Sobralense och Tobias Hysén var piggast och var hungriga på att spräcka Etrit Berishas och Kalmars nolla.

Så blev det dock inte. Efter ett fint samspel mellan Daniel Mendes och Abiola Dauda kunde till slut den sistnämnde vackert lirka in ledningsmålet i den 27:e matchminuten.

Göteborgarna satte igång jakten på ett kvitteringsmål, men i den första halvleken kom man inte närmare än att Tobias Hysén sköt bollen i burgaveln från snäv vinkel. Efter den första halvleken var det hemmalaget som satt i förarsätet efter Abiola Daudas ledningsmål.

I den andra halvleken började gästerna piggt och efter några minuter hade Philip Haglund ett vasst avslut som tog i kryssribban.

Strax därefter var det Kalmars tur att skapa en målchans, när Jörgen Skjelvik jobbade sig fram på högerkanten. Norrmannen petade fram till Sebastian Andersson som hittade luckan mellan benen på Dahlin, som dock han bjuda på en magnifik benparad och styra ut bollen till hörna.

Uppförsbacken var nu brant för IFK. Man skapade aldrig några farligare chanser och mitt i sina reduceringsförsök öppnades försvaret upp och Kalmar var nära på att utöka ledningen flera gånger. Kalmar-försvaret var även det stabilt och Etrit Berisha var lugnet själv mellan stolparna.

Istället kunde inbytte Jonathan McDonald definitivt sätta punkt på matchen, när han vackert placerade in 3-0 bakom Erik Dahlin i slutminuterna.

Någon reducering fick aldrig bortalaget och Kalmar FF tog samtliga tre poäng. Smålänningarna fortsätter att imopnera på Guldfågeln, medan IFK fortsätter att misslyckas på bortaplan.