Silly Season kollar in: Tränarkarusellen

Det har redan börjat röra på sig i klubbarnas ledning, där flertalet tränarbyten är att vänta i de europeiska storklubbarna. Men vilka har egentligen länkats var, vad är klart och vad kan vi egentligen förvänta oss? Silly Season Sverige ger nu en snabb och kort uppdatering från dagsläget i tränarkarusellen.

José Mourinho, Real Madrid
Ryktas till: Chelsea, Manchester City, PSG
– Det är välkänt att José Mourinho inte direkt trivs i den spanska huvudstaden och det mesta talar för att han lämnar i sommar. Det mesta pekar mot att det blir en återkomst till Premier League och Chelsea, där en tränarpost blir ledig efter säsongens slut.

Carlo Ancelotti, PSG
Ryktas till: Real Madrid
– har ständigt själv dementerat uppgifetrna om att han är på väg till den spanska huvudstaden. De senaste är dock från spanska AS om att han nu ahr bestämt sig för att lämna Ligue 1-vinnarna efter säsongen, för att testa vingarna i Real Madrid. Ett besked väntas lämnas in från italienaren till klubbens ägare de närmaste dygnen.

Massimiliano Allegri, Milan
Ryktas till: Roma
– Giallorossi rycker i Milans manager. Den saken kan vi nog slå fast efter att Rossoneri vid flertalet gånger fått gå ut och dementera uppgifter på den officiella hemsidan. Galliani ska vara för att behålla Massimiliano Allegri, men presidenten Silvio Berlusconi ska vara sugen på ett tränarbyte. Allt mer talar för att Allegri lämnar i sommar.

Roberto Mancini, klubblös
Ryktas till: Monaco, PSG, Napoli
– Fick under måndagskvällen sparken från Manchester City. Ett väntat besked efter det att man misslyckats i Champions League, att försvara ligatiteln samt förlorat FA Cup-finalen mot Wigan. Nu rapporteras PSG vara intresserade och även Napoli. Monaco har nämnts, vilket dock känns avlägset efter det lyckade avancemanget upp till Ligue 1. Kan även ta ett sabbatsår, som han gjorde efter sin tid i Inter. 

Manuel Pellegrini, Malaga 
Ryktas till: Manchester City, Barcelona, Roma
– Allt talar för att succétränaren packar väskorna och flyttar till Manchester. Dock har färska uppgifter nyligen sagt att Barcelona ska finnas med i leken om chilenaren. Men om man ska tolka de senaste rapporterna, är en övergång till Manchester City på väg att slutföras i detta nu.

Andrea Stramaccioni, Inter 
Ryktas till: – 
– Det är fortfarande oklart om Massimo Moratti fortsätter att satsa på den unga tränaren eller om han plockar in en mer rutinerad tränare. Moratti är känd för att ofta ha problem att släppa taget, men det återstår att se om han gör det den här gången, efter säsongens svaga resultat.

Sir Alex Ferguson, Manchester United 
Klart: Slutar som tränare 
– Lägger skorna på hyllan efter en lång och framgångsrik tid i Manchester United. Blir kvar i klubben men lämnar över ansvaret till David Moyes.

David Moyes, Everton 
Klart: Manchester United
– Presenterades förra veckan som Sir Alex Fergusons ersättare i Manchester United, där ett sexårskontrakt väntar på den skotske tränaren.

Rafa Benitez, Chelsea
Ryktas till: Premier League, Napoli, Schalke 04
– Lämnar Chelsea efter säsongen. Tränaren som möjligtvis kan få med sig en Europa League-titel i bagaget, ska dock vara villig att stanna kvar i Premier League. Samtidigt är Napoli intresserade av tränaren enligt mercatoexperten Gianluca Di Marzio.

Arsene Wenger, Arsenal 
Ryktas till: PSG
– Har länkats samman ett antal gånger med Paris Saint-Germain, där Carlo Ancelotti möjligtvis lämnar efter säsongen. Arsenals manager har dock själv viftat bort uppgifterna och det mesta talar för att han blir kvar även nästa säsong på Emirates Stadium.

Pep Guardiola, Klubblös 
Klart: Bayern München 
– Blev tidigare under säsongen klar för Bayern München, där han tar över rodret från Jupp Heynckes efter säsongens slut. 

Jupp Heynckes, Bayern München
Ryktas till: –
– Det är redan klart att han lämnar Bayern München efter säsongen och det mesta talar för att den gamle managern lägger skorna på hyllan, även om ingenting i skrivande stund är officiellt klart. 

Roberto Di Matteo, klubblös
Ryktas till: Premier League, Serie A
– Den tidigare Champions League-vinnande tränaren har varit klubblös sedan han fick sparken från Roman Abramovichs Chelsea. Kan efter ett halvår utan uppdrag, vara på väg tillbaka till fotbollen igen. Länkades nyligen samman med Fulham av brittiska The Mirror.

Walter Mazzarri, Napoli 
Ryktas till: Roma, Inter
– Det är till och från med Walter Mazzarri, där han själv är öppen till att testa något nytt, men där Napoli gärna behåller tränaren. Roma säga vara väl intresserade av Napolis tränare, samtidigt som inter också sägs vara ett alternativ. 

Vincenzo Montella, Fiorentina
Ryktas till: Milan, Inter, Napoli
– Efter en strålande säsong med Fiorentina och tidigare framgångar med Catania, är Vincenzo Montella namnet på allas läppar i Italien. Den framgångsrika tränaren som med en fotbollsglad taktik lyckats ta Viola till Europa League, ska enligt tidigare uppgifetr vara ett hett alternativ för Napoli. Montella har själv sagt att han lockas av Napoli, men att han samtidigt ska stanna i Florens. Även Milanoklubbarna har smått nämnts i sammanhanget tidigare. 

Jürgen Klopp, Borussia Dortmund
Ryktas till: Premier League
– Ryktades tidigare vara aktuell för exempelvis Manchester City, men det har kylt ner sig ganska rejält angående Klopp. Det mesta talar för att succétränaren sitter kvar på Borussia Dortmunds bänk även nästa säsong, vilket han även själv sagt.

Roberto Martinez, Wigan 
Ryktas till: Everton
– Framgången i FA Cupen har lyft Roberto Martinez till skyarna och nu talar mycket för att ett större uppdrag väntar för tränaren, som dock först jobbar på att rädda Wigan kvar i Premier League. Oavsett utgången på dramat har nu Everton, där David Moyes lämnar efter säsongen, lyfts upp som ett alternativ för spanjoren.  

Michael Laudrup, Swansea
Ryktas till: Danmark, Real Madrid, Everton 
– Efter ligacupvinsten blev Michael Laudrup ett namn som klubbar började bevaka på allvar. Dansken som ersatte Brendan Rodgers har dock blivit ett allt mindre aktuellt namn, där dock Everton nyligen rapporterats vara intresserade. Det ska dock troligtvis en del till för att Laudrup byter till Premier League-konkurrenten.

Marcelo Bielsa, Athlétic Bilbao
Ryktas till: Napoli, Serie A
– Athlétic Bilbaos tränare Marcelo Bielsa har redan klargjort att han kommer att lämna klubben efter säsongen och det mesta talar för att han återvänder hem till italien. Nu rapoporterar spansk press om att Napoli kan vara ett alternativ för tränaren, som förra säsongen charmade åskådarna med framgång i Europa League. 

Philippe Montanier, Real Sociedad 
Ryktas till: Lille, Rennes 
– Länkades först samman med Lille, innan Rennes-rykten tog fart. Har därefter varit ett hett alternativ för den sistnämnda klubben enligt franska källor, där tränaren dock själv lugnat ner alla uppgifter och sagt att han trivs bra hos La Liga-uppstickaren. 

Roberto Donadoni, Parma
Ryktas till: Milan
– Ett aktuellt namn för Milan, där Donadoni själv sagt att det blir svårt att neka en klubb som han tidigare representerat. Parmas president Tommaso Ghirardi varnade dock nyligen Milan med att slå fast att Donadoni blir kvar i Parma till nästa säsong. 

Har vi missat något intressant namn? Eller är det några fler klubbar som drar i någon av de redan nämnda tränarna? Kommentera nedan!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365