Shakhtar besegrade Nordsjaelland på hemmaplan

Shakhtar Donetsk har under en längre tid haft ett fint projekt på gång. Ägarna har blandat inköp av talangfulla brassar med de ukrianska landslagsspelarna. En bra blandning som gett Shakhtar stabilitet i den inhemska ligan samt en kvartsfinalplats i Champions League. Efter ett mellanår ifjol är det dags att dominera.

Shakhtar startade matchen bäst och var redan från start ett nummer större än de danska ligamästarna. Nordsjaelland höll i bollen, men inte mycket mer än så. Danskarna lyckades inte skapa några farligare chanser, vilket Shakhtar kontrade fram. I den 43:e minuten kunde Mkhitaryan peta in ledningsmålet, efter en snygg framspelning av Luiz Adriano. En kalldusch för danskarna som ställt in sig  på ett oavgjort resultat i halvtid.

Matchens andra halvlek börjar likt den första med en fördel för Nordsjaelland i bollinnehavet, men en fördel i chanser för hemmalaget. Nordsjaelland försökte komma runt på kanterna, men till ingen nytta. Shakhtar stängde till i defensiven för att sedan gå på kontringar. I den 76:e minuten fick Shakhtar utdelning, då Mkhitaryan gjorde sitt andra mål för kvällen. Ett mål som till slut skulle punktera matchen.

Shakhtar vann till sist matchen med 2-0 och går upp som gruppetta. En viktig seger för Shakhtar om de vill vara med och slåss om ett avancemang.