Serge Auriers straff efter uttalandena

Serge Auriers straff efter uttalandena

Konsekvenserna av Auriers kommentarer

Under den föregående helgen så var Paris Saint-Germans försvarare Serge Aurier i rejält blåsväder, efter uttalanden han gjort om sitt lag och sin tränare på sociala medier och nu har konsekvenserna för hans yttranden kommit vilket blir en saftig böter och reservlaget på obestämd tid.

Det var under den gångna helgen som det blev väldigt mycket liv kring Paris Saint-Germans försvarare Serge Aurier. Den ivorianske högerbacken använde sig av det sociala mediet Periscope, som sänder i real tid, för en frågestund som spårade ur. Han uttalade sig om flera av sina lagkamrater bland annat Gregory van der Wiel, Edinson Cavani och Salvatore Sirigu och sågade dem för deras insatser på planen. Tränaren Laurent Blanc fick motta vulgära förolämpningar och även Zlatan fick ta emot en del käppslängar. När detta nådde klubben dagen efter så stängde de av Aurier tills vidare medans de utvärderade hela situationen.

Efter hela händelsen så har spelaren gått ut i media och bett om ursäkt samt understrukit hur ångerfull han är och besviken på sig själv. Han sade även själv att han kommer att acceptera alla straff som klubben kunde komma att ge honom och att han är redo att acceptera alla konsekvenser.

Konsekvenserna blir böter och reservlagsspel

Domen har nu kommit. Enligt Fotbollskanalen via franska Canal + så kommer Aurier att behöva böta ungefär 180 000 euro, vilket motsvarar ca 1,7 miljoner kronor till klubben. Utöver detta så kommer han att förpassas till reservlaget på obestämd tid. Det diskuteras flitigt i medier huruvida spelaren någonsin kommer att spela en match för A-laget igen eller om han kommer att säljas till sommaren, men som det ser ut för tillfället så är Aurier långt borta från förstalaget som just nu bekvämt toppar ligan och har en returmatch i Champions League mot Chelsea att förbereda sig mot.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply