Sent självmål gav Atletico Madrid vinsten

Matchen var bara sex minuter gammal, sedan nickade Radamel Falcao in sitt åttonde mål för säsongen. Det var Emre Belözoglu som slog ett lågt inlägg från vänster in mot straffområdet, där satte Falcao pannan till och gav sitt Atletico en drömstart på matchen. I detta läget låg Madridlaget på samma poäng som ligaledaren FC Barcelona.

Men Malaga skulle få till en kvittering, denna kom i den 36:e minuten. Isco fick bollen långt ut till vänster, högt uppe på Atleticos planhalva, och slog ett långt svepande inlägg, och där dök ingen annan än Roque Santa Cruz upp och kunde nicka in sitt första mål för säsongen när han reducerade till 1-1. Det var även resultatet när de båda lagen gick in till halvtidsvila.

I den andra halvleken var det fortsatt jämt mellan lagen med målchanser åt båda hållen. Men resultatet stod sig långt in i den andra halvleken och publiken på Vicente Calderon stadion var nog ganska säkra på att resultatet skulle stå sig. De fick dock jubla i den 90:e minuten.  Atlético fick frispark långt upp på högerkanten som slogs in av Gabi. Bollen gick mot den bortre stolpen där Mario Suárez mötte med pannan och nickade bollen in mot Falcao. Colombianen fick inte tag på bollen men det fick däremot Málagabacken Weligton som stötte in bollen i eget mål.

I och med detta målet tag sig Atletico upp på 19 poäng, samma som ligaledaren Barcelona, fast med ett mål mindre. Malaga stannar kvar på sin tredje plats med 14 poäng.