Sent poängtapp för Chelsea

Chelsea gästade The Hawthorns denna tisdag kväll. En arena som serieledarna inte har så goda minnen ifrån på senare år. Ikväll var det inte annorlunda.

Chelsea kontrollerade större delen av matchen men ledningsmålet kom inte förens slutet av första halvleken. Branislav Ivanovic stötte in en läcker klack-skarv från David Luiz på en Willian-hörna.

Chelsea styrde mycket i andra halvlek också. Men med tiden kom Pepe Mels mannar mer och mer in i matchen. Under sista 10-15 minutrarna hade WBA en enorm press på Chelsea som stod och rensade. Men pressen lönade sig och målet stod förre Everton-anfallaren Victor Anichebe för när han nickade in 1-1.

Chelsea försökte trycka på under dem allra sista minutrarna men utan någon utdelning.

Mourinhos ”lilla häst”, som han kallar sitt lag för, tappar därmed viktiga poäng i toppstriden och nu har både Arsenal och Manchester City chansen att passera Chelsea. Dock möter Arsenal Manchester United medan City har det – på pappret – betydligt enklare för sig när de tar emot Sunderland på Etihad Stadium.

För WBA kan detta bli en värdefull poäng i bottenstriden. Laget befinner sig just nu ovanför nedflyttningsstrecket men kan – om Sunderland skrällar borta på Etihad – ändå hamna under det när denna omgång summeras.