Fiorentina till final i Coppa Italia

Ett avgörande skulle till i semifinalen när Fiorentina tog emot Udinese i Coppa Italia på tisdagen. Det första mötet lagen emellan slutade med seger för Udinese med 2-1, men det var ’Violas’ mål i den förlustmatchen som kom att bli nyckeln för avancemang.

Det var hemmalaget, piskat att vinna och samtidigt göra mer än ett mål, som inledde bäst på Stadio Artemio Franchi. Redan efter 14 minuters spel kunde Manuel Pasqual, framspelad av Joaquin, med en riktig praktträff skjuta in ledningsmålet med vänsterfoten. Men Udinese vek inte ner sig för det. Innan den första halvleken var över hann man genom Antonio di Natale skjuta i stolpen en gång och man hade vittring på mer.

Men med uddamålsledningen i behåll gick Fiorentina ut till den andra akten, återigen för att visa prov på god effektivitet. När klockan precis hade tickat upp över 60 minuter lyckades yttern Juan Cuadrado utöka ledningen till det dubbla. Plötsligt var Fiorentina i förarsätet med en total måldifferens på 3-2, tack vare just målet man gjorde i det första mötet.

Den platsen släppte inte hemmalaget ifrån sig. Efter det att gästernas Emmanuel Badu och Maurizio Domizzi tilldelades varsitt rött kort på tilläggstid kunde man konstatera att biljetten till finalen i Coppa Italia var ett faktum. Där väntar motstånd i form av antingen Napoli eller Roma, en match som avgörs i Neapel imorgon efter det att Roma vann sitt hemmamöte med 3-2 senast.