Sent mål när Spurs kryssade mot United

Det var dags för dagens andra stormatch som stördes inför avspark av snöovädret men det lyckades man få bort och planen var i speldugligt skick för att Tottenham och Manchester United skulle kunna avsluta denna ”Super Sunday”. Det var en jämn och tillknäppt match i första halvlek där båda lagen ville säkra sin nolla i första hand men båda ville samtidigt framåt men lyckades inte helt och hållet med att ta sig förbi motståndarnas försvar. 

Det lag som skapade flest chanser var hemmalaget Tottenham som hade några vassa avslut utifrån som David De Gea tvingades släppa retur på men Tottenham var mindre bra på att utnyttja returerna. Då blir det inte helt enkelt att ta ledningen mot Manchester United som istället kommer upp i ett farligt anfall där Tom Cleverly fick bollen på vänsterkanten och siktade mot Robin van Persie på bortre stolpen och han tackade för inlägget med att nicka in ledningsmålet för bortalaget. Därefter fortsatte matchen att vara jämn med väldigt lite chanser. Tiden gick och det var inget större underhållningsvärde och den första halvleken slutade 0-1. 

Andra halvlek inleddes på samma sätt som den första utspelade sig, men bara under de första tio minuterna och därefter började Tottenham flytta fram laget mer och Manchester United fokuserade på försvarsspelet ännu mer. Det märktes nu att det var tre viktiga poäng som stod på spel, för United i titelstriden mot Manchester City och för Tottenham som jagar en plats i Champions League. Tottenham började succesivt skapa fler målchanser och bollinnehavet ökade för hemmalaget. 

Tottenham hade nu helt tagit över och det skulle bara vara en tidsfråga innan det skulle utdelning för Spurs, Unitedförsvaret hade väldigt mycket att göra men löste det oftast väldigt bra med blockeringar och bra markeringsspel. Manchester United började nu få upp bollar mot van Persie, Danny Welbeck och inbytte Wayne Rooney som försökte hålla bollen där uppe och sedan flytta upp laget för att hindra Tottenham från att anfalla. Den här matchbilden var ganska väntad och sålänge Tottenham inte skapade några hypervassa målchanser hade United matchen under kontroll vilket de lyckadeas med rätt bra. 

Kvitteringsjakten skulle visa sig ge utdelning för Tottenham som lyckades trycka in 1-1 genom Clint Dempsey som blev framspelad av Aaron Lennon innanför straffområdet. Det blev målet som fastställde slutresultatet till 1-1 och därmed knappade Manchester City in på United i guldstriden medans Spurs trots poängen tappade i kampen med Chelsea om tredjeplatsen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply