Sent avgörande när Crystal Palace besegrades

Det var inte helt oväntat Arsenal som styrde och ställde hemma på Emirates Stadium i den första ligamatchen för säsongen. Motståndare var Crystal Palace som precis förlorat tränaren Tony Pulis. Utan manager fick vi se ett väldigt defensivt bortalag. Hemmalaget spelade runt bollen bra och fint men skapade inga riktigt farliga chanser. Den första fick Jack Wilshere i den 29:e minuten, men Speroni räddade.

Istället för ett Arsenal-mål så kunde Crystal Palace ta ledningen i den 35:e minuten. Nyförvärvet Brede Hangeland nådde högst på en hörna och nickade in ledningsmålet. Norrmannens första mål för sin nya klubb.

Efter målet fortsatte hemmalaget att spela runt bollen, men eftersom Palace backade hem med nästan hela laget så fick de inte mycket ytor att skapa lägen på. Dock fick Arsenal in kvitteringen innan paus. Nyförvärvet Alexis Sanchez slog in en frispark i straffområdet som fransmannen Laurent Koscielny kunde nicka in på tilläggstid i den första halvleken. När domaren blåste för pausvila stod det 1-1.

Den andra halvleken var precis som den första. ‘The Gunners’ spelade runt bollen fint och jagade ett ledningsmål, men Palace var välorganiserade defensivt och täppte till många farliga ytor. Det gjorde att Arsenal hade svårt att skapa chanser, inte bara med Sanogo på planen utan även när Giroud kom in.

Sent i matchen, i den 89:e minuten, fick bortalaget en riktig kalldusch. Lagets bäste målskytt förra säsongen, Jason Puncheon, fick sitt andra gula kort för kvällen och blev därmed utvisad.

Tillslut fick också Arsenal in segermålet. Efter mycket flipperspel i straffområdet kunde Aaron Ramsey lägga in 2-1 efter en målvaktsretur. Det fick Emirates Stadium att explodera när walesaren gav London-klubben tre pinnar i premiären. Lite otur för Crystal Palace som försvarade sig bra matchen igenom.