Sen poängräddning för Sunderland

Vincent Tan, Cardiffs ägare, har varit i ordentlig blåsväder i dagarna när han bestämde sig för att sparka Malkay Mackay. Klockan 20:27, precis efter matchslut idag mot Sunderland, skulle hemmasupportrarna uttrycka sitt missnöje med läktarsång. Det såg länge ut att bli en seger och lite gladare miner i Wales, men en mycket sen kvittering gjorde att Cardiff tappade två poäng i matchens absolut sista skede och missnöjet ökade ännu mer.

Cardiff tog tag i taktpinnen direkt. Redan efter drygt fem minuter satte Jordon Mutch efter fint förarbete från Frazier Campbell. Valentin Roberge hade inte riktigt vaknat i backlinjen för Sunderland. Tvåan kom även åt hemmalaget i den 58e minuten när samma duo, Mutch och Campbell, samarbetade. Mutch bröt sig in i kanten av straffområdet för att spela in bollen mellan Vito Mannone och Roberge. Återigen stod Roberge och sov när Campbell smet bakom honom och petade in 2-0.

Sunderland styrde andra halvlek rejält med över 65% bollinnehav. Det gav utdelning i den 83e minuten när Steven Fletcher, som kom in i paus, kunde reducera.

Tokoffensiven fortsatte och fortsatte för bortalaget. Det såg inte ut att bli någon poäng, men då lirkade Emmanuelle Giaccherini fram bollen till Jack Colback i straffområdet. Colback sköt, och via Steven Caulker letade bollen in sig.

Det blev total eufori för bortasupportrarna, Sunderlandspelarna och för Gus Poyet. Man har dock fortfarande två poäng upp till Crystal Palace som befinner sig på säker mark i Premier League.

Sebastian Larsson spelade 74 minuter för Sunderland.