Sen kvittering räddade Göteborg mot Malmö i seriefinalen

Den sjätte omgången av Allsvenskan gick igång med den glödheta drabbningen på Gamla Ullevi mellan serieledande IFK Göteborg och gästande serietvåan Malmö FF. Vid vinst för bortalaget skulle man ta över serieledningen, samtidigt som möjligheterna till ett litet ryck fanns för hemmalaget.

Men det var gästerna som började bäst och som var det bättre laget i den första halvleken. Och trots att det främst var ett hårt spel med få målchanser mellan lagen, fick vi ändå se ett ledningsmål i den första halvleken. Och det var Tokelo Rantie, som nyligen skrev på ett nytt kontrakt med Malmö FF, som öppnade målskyttet för gästerna. Efter fina finter från anfallaren, tog han sig förbi Kjetil Waehler och kunde trycka in 0-1 efter 29 minuters spel.

I den andra halvleken försökte IFK Göteborg lyfta upp och få till en kvittering, men det var Malmö som fick de första farligheterna. Men Ranties avslut stoppades den här gången av John Alvbåge med en fin benparad, blott minuter in i halvleken.

Med kvarten kvar var det mycket nära att hemmalaget fick in en kvittering, med hjälp av försvarsben. Men inspelet som tog på Malmö-försvarare och var mpå väg mot mål, styrdes ut till hörna med hjälp av en sensationellt stark reflexräddning av Robin Olsen.

Malmö såg ut att gå mot tre poäng i den viktiga toppmatchen, där man även var nära att avgöra genom Simon Thern, men där Alvbåge hann få undan sin retur. Men med matchens sista spark kunde IFK Göteborg trots allt få med sig en poäng och fortsatt serieledning från mötet. En hörna från höger studsade ut till Sam Larsson som tryckte in bollen förbi en chanslös Robin Olsen, vilket fastställde slutresultatet 1-1.