Seger för Gala – Real ändå vidare

Turkiska Galatasaray hade en oerhört tuff uppgift i returen hemma i Istanbul. Man skulle vända en 0-3-förlust mot självaste Real Madrid som är fullspäckat med stjärnor. Oväntat nog kunde man pressa Real rejält i andra halvlek med en 3-1-ledning som nästan bar dem ända fram till en makalös comeback. Men Ronaldo satte stopp för ännu ett mirakel idag.

Redan efter sju minuter small det. Cristiano Ronaldo var mannen, ännu en gång, som skulle näta. Det var ett avslut, en volley, från nära håll som satte Galacticos i förarsätet redan från start. Man fortsatte även att styra matchen genom fina, flytande anfall mot Gala, samtidigt som man höll tätt i försvarsspelet. Smällarna skulle få vänta till andra halvlek.

Tolv minuter in efter paus skulle Gala få lite hopp. Sneijder slog ett inlägg snett inåt bakåt som rann igenom allt och alla innan Eboué dök upp för att trycka in bollen rakt upp i krysset. En fantastisk träff, men framför allt hopp för Gala.

Bättre blev det också drygt tio minuter senare, i den 70e minuten, när Sneijders mjuka tillslag tog honom förbi Reals backlinje innan han placera vacker in 2-1. Direkt efter det slog en annan storspelare till. Didier Drogba stod för en delikat klack som letade sig in bakom Diego Lopez. Nu var det full fart framåt för Gala, två mål till och man skulle gå vidare.

Hemmalaget kunde stressa Reals anfallsspel rejält men dessvärre kunde man inte skapa något riktigt farligt alls under resten av matchen. Det som hände var istället att Ronaldo kunde cementera dubbelmötet med ett mål på övertid, några minuter efter att Arbeloa åkte ut efter sitt andra gula kort.

3-5 totalt till Real Madrids fördel och nu väntar lottningen på fredag klockan 12:00 svensk tid.