Dortmund vidare i jättedrama

Det blev en minnesvärd afton på flera sätt och vis i Dortmund. Först Dortmundfansens mäktiga tifo, sedan slutet. Det skulle bli en galen afton på Signal Iduna Park. Men matchen var till en början ganska tillknäppt där Malaga tog ledningen med 1-0 efter 25 minuter när Joaquin placerade in bollen i mål. Därefter öppnades matchen lite grann och kvitteringen skulle komma efter en rejäl Dortmund forcering eftersom de behövde vinna matchen vid det här läget. Då satte Robert Lewandowski 1-1 fem minuter före paus på en fin framspelning från Marco Reus som gjorde att Lewandowski kunde runda målvakten och sätta kvitteringen.

Dortmund fortsatte jaga ledningsmålet i andra halvlek, men tiden rann iväg och Malaga kontrade in 2-1-målet efter 82 minuter i offsideposition genom inbytte Eliseu och då trodde alla att sensationen Malaga skulle gå vidare. Men Dortmund gav inte upp och bytte in Mats Hummels på vinst och förlust för att få tyngd i straffområdet. Det gav utdelning genom ett jättedrama. Först sattes kvitteringen i den 90:e minuten genom Marco Reus efter kaos i straffområdet. Mer kaos i straffområdet blev det när Dortmund skickade in ett inlägg som gick fram till Dortmundspelare i offsideposition som fick in den vid målvakten som inte kunde hålla den och Felipe Santana blev sista spelare på bollen och det stora galna jublet utbröt på Signal Iduna Park.

Ett sanslöst avgörande som är snarlikt CL-finalen 1999 där Manchester United vände på stopptid mot Bayern München där man vände 0-1 till 2-1. Av kvällens drama gick Dortmund vidare till semifinal med totalt 3-2.