Sebastien Bassong hyllar Diego Costa: ”Han är en bra kille”

bet365

Efter kritiken – Diego Costa hyllas av Sebastien Bassong

Efter matchen mellan Norwich och Chelsea väljer det förstnämnda lagets mittback Sebastien Bassong att hylla Diego Costa i motståndarlaget. Efter mycket kritik för sin kontroversiella spelstil får Costa höra att han ”visar stor respekt” och att han är en ”bra kille”.

Det är ingen hemlighet att Diego Costa är en kontroversiell spelare med en kontroversiell spelstil, då han redan var känd för det från sin tid i Atlético Madrid. Denna säsong har han dock fått mer kritik än någonsin, och han har ryktats bort från Chelsea just på grund av detta. Han har kopplats ihop med en flytt till Barcelona. Han har till exempel fått hård kritik från Malmö FF:s tränare Åge Hareide. Nu får han backning från en back som han nyligen mötte.

”En bra kille”

Diego Costa blev stor matchvinnare mot Norwich, då han smällde in matchens enda mål i den 64:e minuten. Det var dock inte bara matchen han vann, utan han vann även sina motståndares respekt.

Sebastien Bassong i motståndarförsvaret bjöd på mycket lovord enligt brittiska tabloiden The Mirror.

— Det var kul (att möta Costa). Han kämpade hårt, och jag försökte att tygla honom. Jag trodde att det skulle vara värre att möta honom än vad det var – han är en bra kille, säger han enligt tidningen.

— Jag trodde att det skulle delas ut lite armbågar och sådant, men då skulle jag ha gjort detsamma. Om jag ska vara helt ärlig så hör det till spelet, svarar han på frågan om han anser att Costas spelstil är ”för ful”.

”Handlade om ömsesidig respekt”

Bassong fortsätter att försvara Costa, då han menar att den spanske landslagsmannen visade stor respekt för sina motståndare.

— Det handlade om ömsesidig respekt mellan oss. Jag respekterade honom, och han mig. Vi hade en bra duell, menar Bassong.

— Vi försvarare spelar på den position vi gör för att möta anfallare som Costa. Jag tror att det passade mig, det var en bra match.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply