Schweinsteigers läckra frispark gav segern

Mario Mandzukic och Bastian Schweinsteiger gjorde varsitt mål och bidrog till Bayern Münchens 17:e raka sager. Men det var ingen av dem var huvudmannen i dagens drabbning.

Uli Hoeness, klubbens avgående president, dömdes som bekant till 3,5 års fängelse efter att ha förskingrat runt 240 miljoner kronor. När kameran filmade in den tomma stolen som tysken brukar sitta på fylldes Allianz Arena med sång och applåder.

Leverkusen startade starkt och visade att de hade skakat av sig förlusten i veckans Champions League. Det enda som stod mellan bortalaget och ett ledningsmål var Manuel Neuer. I stället klev kroaten Mario Mandzukic fram och visade varför han leder skytteligan när han dunkade in 1-0 till Bayern.

Den andra halvleken hann knappt bli tio minuter gammal innan Bastian Schweinsteiger dunkade in en läcker frispark. Leverkusen hotade aldrig därefter det stabila hemmalaget men fick ett tröstmål genom Stefan Kiesslings i slutminutrarna.

Matchen slutade 2-1 och innebar 17 raka vinster i Bundesliga samt 50 matcher utan förlust för Pep Guardiola.