Schipplock gav Hoffenheim en poäng

Det var ett riktigt ångestmöte när 14:e placerade Werder Bremen och nästjumbon Hoffenheim skulle drabbas samman på Weserstadion.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen när man redan i den andra minuten fick en straff tilldömd. Aaron Hunt blev neddragen i straffområdet och straffen tog han själv hand om och satte 1-0 för sitt Werder Bremen.

Hemmalaget förde matchen och dikterade villkoren och man skulle även utöka sin ledning efter 24 minuters spel när mittfältaren Kevin De Bruyne hittade nätet bakom Hoffenheim-målvakten Casteels.

Det såg hopplöst ut för nästjumbon som inte hittade någon väg igenom Bremens försvar. I den 67:e minuten bytte bortalaget in anfallaren Sven Schipplock och det skulle visa sig vara ett lyckodrag då han först gjorde 2-1 i den 85:e minuten. På stopptid kunde senare Schipplock frälsa Hoffenheim då han nickade in 2-2. Oavgjort på Weserstadion mellan Werder Bremen och Hoffenheim.