Schalke segrade – i stekhett derby

Första halvlek skulle komma att innehålla allt och lite till. Hemmalaget gick ut på Veltins Arena med ett enormt publikstöd i ryggen. Detta skulle visa sig bli en enorm fördel i första halvleken.

Schalke kunde ta tag i spelet och skicka in ett tidigt ledningsmål. Uchida skickade in ett lågt inspel i den 12.e minuten. Ett inspel som Draxler kunde skicka in. 1-0 Schalke och publiken exploderade.

Dortmund var inte underlägsna spelmässigt, men man saknade något extra på den sista tredjedelen. Just den sista tredjedelen var något som Schalke prickade rätt på flertalet gånger. Matip nickade snyggt efter en hörna, men bollen räddades på mållinjen av Götze. Draxler skulle få chansen en gång till via ett friläge, men Weidenfeller gjorde sig stor. Schalke hade flertalet jättechanser och kunde till slut välförtjänt skicka in 2-0. Japanen Uchida stod för ännu ett snyggt inspel från höger, ett inspel som måltjuven Huntelaar kunde nicka in. 2-0!

Andra halvlek började med en kraftig Dortmund-dominans. Det gula skärpte till sitt spel enormt efter paus och kom med den ena farliga attacken efter den andra. Det underlättade inte för Schalke när Huntelaar sedan skadade sig. Holländarens skada såg allvarlig ut och nu kan han komma att missa det stundande CL-mötet mot Galatasaray.

Dortmund kunde via sitt aggresiva spel skapa en reducering i den 59.e mintuen. Måltjuven Lewandowski gjorde vad han är bra på och sköt tillbaka de gula in i matchen. Efter målet lugnade matchen ner sig attackmässigt, men mittfältskampen fick en nytändning. Ett hårt spel började sätta sin prägel på matchen.

Man letade länge efter någon som skulle bryta mönstret i slutet av matchen. Schalke fokuserade mycket på defensiven i den andra delen av matchen och Dortmund tilläts att styra tempot. I spelövertag så kom till slut ett jätteläge. Rätt man vid namn Robert Lewandowski fick bollen och var helt ren, men av någon anledning så sköt polacken mitt på Hildebrand i Schalke-målet. Närmare än så kom inte Dortmund.

Schalke tog en fin skalp, men skadan på Huntelaar kan bli kostsam.