Säsongens första vinst för Leverkusen

Bayer Leverkusen stod för en övertygande insats hemma på BayArena mot gästande Freiburg, som besegrades med 2-0. Hemmalaget fick en kanonstart på matchen, när Gonzalo Castro nickade in ledningsmålet från nära håll, i inledningen av matchen. Sami Hyypia, som är med i tränarstaben för Bayer Leverkusen, fick därmed en drömstart i en match som man styrde från minut ett. Freiburg hade visserligen sina chanser, men skärpan saknades och det var hemmalaget som styrde tillställningen.

Hemmalaget fortsatte att föra spelet även i den andra halvleken, där Stefan Kiessling var mycket nära att dryga ut ledningen i inledningen av halvleken. Men målvakten Oliver Baumann stod för en mycket fin räddning i gästernas mål. Men det var inte länge som han fick njuta av den räddningen, för minuten efter blev det mål för Bayer Leverkusen igen. Philipp Wollscheid höll sig framme och nickade in bollen bakom Freiburgs målvakt och saken var klar.

Freiburg försökte lyfta sig, men Bayer Leverkusen var alldeles för bra idag. Matchen slutade 2-0 till Bayer Leverkusen på BayArena, efter en mycket fin insats som Sami Hyypiä och hans tränarkollega Sascha Lewandowski säkerligen var mycket möjda med.