Oavgjort i Nürnberg

De regerande mästarna, Borussia Dortmund, kom till ett fullsmockat Stadion Nürnberg med en 2-1-seger mot Werder Bremen i premiäromgången. Hemmalaget segrade i den första omgången, när man på bortaplan slog Hamburg SV med uddamålet och hade en hel del självförtroende när man tog sig an de regerande mästarna på lördagen.

Det började också bra för de vinröd-klädda. Efter en halvtimmes spel, kunde lagets skyttekung från i fjol, tjecken Tomáš Pekhart, nicka in Hiroshi Kiyotakes hörna som betydde 1-0.

Men glädjen bland de 50 000 åskådarna blev kortvarig, då Jakub Błaszczykowski kunde sätta bollen i öppet mål tio minuter senare, efter en tilltrasslad situation framför Raphael Schäfer.

Några fler mål skulle det inte bli denna lördagseftermiddag. Dortmund var närmast att ta ledningen i den andra halvleken, men efter storspel av Schäfer och en del missade chanser, kunde hemmalaget sno åt sig en poäng av de regerande mästarna.