Sampdoria segrade i prestigemötet mot Marseille

Som en hyllning av den legendariske, bortgångne Sampdoria-presidenten Riccardo Garrone, har Blucerchiati gjort en turnering i dennes ära. Namnet på den korta försäsongscupen, som enbart görs upp under en match, bär därför namnet Riccardo Garrone Trophy och kommer, från och med i år, att bli ett årligt event för den Genova-baserade klubben. I år stod Ligue 1-tvåan Marseille, som motstånd för ett Sampdoria som fram till kvällens möte haft en förvånansvärt ”lätt” försäsong.

Gästerna pangstartade på Stadio Luigi Ferraris och efter enbart åtta minuter noterades André-Pierre Gignac, som matchens första målskytt. Men kort därefter gav Sampdoria svar på tal. På mindre än fem minuter, mellan den 23:e och 28:e matchminuten, lyckades hemmalaget få in tre stycken läckra kassar, varav två gjordes av nyförvärvet Manolo Gabbiadini och ett av brasse-strikern Eder.

Någonting som inte hemmalaget hade räknat med inför den andra halvleken var ett revanschsuget Marseille, som mellan den 53:e och 56:e matchminuten nätade vid två tillfällen. Målskyttar blev Mathieu Valbuena och Rod Fanni. Sampdoria började långsamt falla samman och man hade, på bara tre minuter, lyckats tappa 3-1 till 3-3.

Marseille började ta över spelet och antalet målchanser från Sampdorias sida började långsamt strypas till allt färre – men ett avgörande skulle slutligen komma. Sent in i matchen, rättare sagt i den 86:e matchminuten, vågade Sampdoria-mittfältaren Renan testa ett skott strax utanför bortalagets straffområde. Denna chansning resulterade till 4-3 för och gav dessutom Sampdoria segern i den första upplagan av klubbens egna Riccardo Garrone Trophy.