Rooney saknas i truppen – missar AIK-matchen

Manchester United reser till Sverige för att möta AIK på Friends Arena tisdagen den 6 augusti. Nu har managern David Moyes publicerat vilka spelare som reser med till Stockholm. Bland dem finns lagkaptenen Nemanja Vidic, som är tillbaka igen efter skada. Dock är Wayne Rooney, som lämnat in en transferbegäran och ryktats vilja lämna klubben, inte med bland de 18 spelarna som Moyes tagit ut.

På den officiella hemsidan skriver klubben att den engelske anfallaren ådrog sig en skada i en vänskapsmatch bakom stängda dörrar under helgen. Managern David Moyes tror och hoppas dock att 28-åringen inte kommer vara borta från spel alltför länge.

– Wayne skadade sin axel i ett fall under en match på lördagen, berättade Moyes för klubbens officiella hemsida. Det är inte alltför allvarligt och jag förväntar mig inte att det håller honom borta för länge. Jag är besviken att han missar matchen eftersom vi var ivriga på att få tillbaka honom involverad och redo att spela.

Rooney är inte den enda stjärnan hos de regerande Premier League-mästarna som saknas i truppen. David De Gea, Rio Ferdinand, Tom Cleverley och Javier Hernandez återfinns inte heller bland spelarna som ska mäta sina krafter med Solna-klubben. Efter matchen mot AIK väntar ett möte mot Sevilla i Rio Ferdinands hyllningsmatch den 9 augusti innan säsongen drar igång på allvar med Community Shield mot FA-cupmästarna Wigan den 11 augusti på Wembley.

Här är samtliga 18 spelare som är uttagna till matchtruppen som reser till Sverige:

  • Anders Lindegaard, Ben Amos
  • Rafael, Jonny Evans, Nemanja Vidic, Chris Smalling, Phil Jones, Patrice Evra
  • Nani, Wilfried Zaha, Michael Carrick, Anderson, Ryan Giggs, Shinji Kagawa, Bebé
  • Robin van Persie, Angelo Henriquez, Danny Welbeck

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply