Ronaldos hattrick sänkte Sverige

Det svenska landslaget steg ut på Friends Arenas gräsmatta i förhoppning om att vända 1-0-underläget man dragit med sig från Lissabon till avancemang till VM-slutspel. Portugal hade svårt att etablera ett ordentligt spel då Sverige visade en tydlig kämparglöd, och en sak var klar – svenskarna skulle inte ge sig i första taget.

Det skulle dock vara Portugal som skapade den första heta målchansen genom Bruno Alves panna, men Andreas Isaksson parrerade med en magnifik räddning.

Zlatan Ibrahimovic skulle dock servera Sebastian Larsson ett drömläge för Sverige att kvittera, men Sunderland-spelaren kunde inte få in bollen bakom Rui Patricio.

Då klev han fram – Cristiano Ronaldo.

Real Madrids superstjärna gjorde 1-0 i den 50:e minuten, och uppförsbacken för svenskarna blev helt plötsligt oerhört brant, då resultatet nu var 2-0 totalt till portugiserna. Sverige behövde nu göra tre mål för att gå vidare, och hoppet var så gott som borta på nationalarenans läktare.

Det hoppet skulle dock börja brinna igen efter att planens andra superstjärna presenterat sig. I den 68:e minuten nickade Ibrahimovic in reduceringen, och endast fyra minuter senare bombade han in sitt andra mål efter en fin frisparksvariant.

Lika fort skulle dock det där hoppet vara som bortblåst igen. I den 77:e minuten gjorde Ronaldo sitt andra mål för matchen efter passivt svenskt försvar, och två minuter senare hade han fullbordat sitt hattrick efter att ha rundat en hjälplös Isaksson.

2-3 blev matchens slutresultat, och Sverige är utslaget efter totala 2-4. Det var tydligt att denna match var en kamp mellan två världsstjärnor – och det var lika tydligt vem som segrade i den bataljen.