Galen vändning gav Frankrike VM

Frankrike gick på storplump i Kiev i det första mötet mot Ukraina i VM-playoffen. Det blev 2-0 till Ukraina i första mötet och Frankrike var tvungna att vända underläget hemma på Parc de Princes utan den avstängde Laurent Koscielny. Men en annan mittback blev stor hjälte för Frankrike med ett mål och han låg även bakom ett till – Sakho var mannen som gjorde det.

Sakho gjorde 1-0 för hemmalaget efter 22 minuter. Franck Ribery sköt ett hårt skott på Andrey Pyatov som räddade, men på returen höll sig Sakho påpassligt framme och stötte in bollen. Tvåan skulle Karim Benzema göra, med hjälp av domarna. Ett skott gick igenom försvaret och touchade Benzema som var mer än en meter offside, men flaggan stannade nere och det tackade Frankrike för.

Ukraina fick ett rött kort redan en minut i den andra halvleken vilket inte hjälpte dem i kampen om att hålla ett kryss eller göra mål. Sakho skulle göra sitt andra efter ett halvdant ingripande från Pyatov, som även blev bokförd för ett självmål.

Frankrike kunde hålla undan, trots några skakiga rensningar och en farlig frispark som Mathieu Valbuena gav bort. Glädjen brast dock ut när domaren blåste av efter tre minuters stopptip då han konstanderade att Frankrike är klart för VM i Rio 2014.