Ronaldo tvåmålsskytt när Barcelona krossades

Precis som seden säger inledde Barcelona genom att ta kommandot och var det klart spelförande laget. Trots sitt stora bollinnehav saknades den rörlighet vi brukar få se och katalanerna hade svårt att komma fram till vassa målchanser.

I matchminut 13 fick Cristiano Ronaldo chansen att ge sitt Real Madrid ledningen från straffpunkten, efter att Gerard Piqué orsakat en straff och samtidigt ådragit sig ett gult kort. Ronaldo gjorde inte sina lagkamrater besvikna och satte 0-1 till Real Madrid.

Marängerna fortsatte sitt näst intill fläckfria försvarsspel och förvaltade sitt ringa bollinnehav på ett mycket effektivt sätt.

Den resterande delen av den första halvleken fortlöpte mållös och blåstes av i samband med att en del gruff uppstått efter att Jordi Alba fallit lätt efter en närkamp.

Barcelona såg ut att ha fått ny energi efter halvtidsvilan och inledde som det starkaste laget. Man skapade en hel del halvchanser, men lyckades aldrig få hål på Diego López. Likt den första halvleken gjorde Cristiano Ronaldo ännu ett mål tretton minuter efter avspark. Portugisen tog vara på returen från Ángel di María och rullade in den i öppen bur.

Los Blancos fortsatte det offensiva spelet och punkterade matchen redan efter 68 minuters spel när supertalangen Raphael Varane fick avgöra. Fransmannen nådde högst i en nickduell och krönte Real Madrids imponerande insats.

När matchen börjar lida mot sitt absoluta slutskede lyckas Barcelona få in ett reduceringsmål sedan Andrés Iniesta  chippat fram Jordi Alba till ett friläge. Vänsterbacken stötte vackert in 1-3-målet i Diego López vänstra burgavel.

Real Madrid kvalificerade sig därmed för final i Copa del Rey och den totala segersiffran, efter dubbelmötet, skrevs till 4-2. I finalen väntar antingen Sevilla eller Atlético Madrid, som gör upp om den sista finalplatsen imorgon kväll.