Ronaldo frisparksmålade när Real Madrid besegrade Athletic

Real Madrid rivstartade matchen. Redan efter en minuts spel så dundrade Cristiano Ronaldo in 0-1 för Real Madrid på en underbar frispark på arenan man säkrade ligaguldet förra säsongen.

Athletic kom dock mer och mer in i matchen och skapade farligheter och visade prov på de kvalitéer man visade upp förra säsongen men som vi alltför sällan sett denna säsong.

Fernando Llorente, som överraskande fick starta matchen, var het tillsammans med bland andra Iker Muniain, och oroade Pepe och Albiol i mittförsvaret.

Första halvleken slutade 0-1 men Athletic gick till pausvila med mersmak och var nära att få in en kvittering.

Till den andra halvleken så fortsatte Bilbao att pressa Real, även om Real Madrid även hade sina kontringar. Cristiano Ronaldo skulle dock döda Bilbaos chanser genom att kraftfullt nicka in 0-2 för Real Madrid.

Bara några minuter senare så utökade inhoppande Gonzalo Higuain till 0-3 och fastställde slutresultatet.