Roma ute efter Man City-anfallare

Edin Dzeko kan bli svaret på Romas anfallsproblem

I måndags säkrade Roma spel i Champions League nästkommande säsong efter en 1-2-seger mot ärkerivalen Lazio. Trots det ska man redan nu vilja förstärka med stornamn och nummer ett på den listan är Edin Dzeko.

Edin Dzeko är inte längre en viktig spelare i Manchester City. Bosniern hade problem med att få speltid redan i höstas, och problemet blev bara värre när man värvade Wilfried Bony för dyra pengar under januarifönstret. Därmed började Dzeko och hans agent föra samtal med Manchester City och man ska, enligt engelska uppgifter, ha kommit överens om att en flytt i sommar är godkänd. Frågan är bara om det kommer bli Juventus, Liverpool, Arsenal eller någon annan klubb som har visat intresse för Dzeko under tidigare fönster.

Nu har dock Roma dykt in i jakten på 29-åringen med över 70 landskamper för sitt Bosnien & Hercegovina. Enligt Corriere dello Sport ska Dzeko vara lösningen på Romas anfallsproblem och bli den där kliniska målskytten man saknat under året.

Använda Miralem Pjanic som bete

En av Romas storstjärnor heter Miralem Pjanic. Innermittfältaren har blivit en av deras absoluta nyckelspelare och styr ofta spelet med sin magnifika passningsfot. Nu ska man även använda Pjanic som bete till att locka Dzeko till Rom. Dzeko och Pjanic ska vara mycket goda vänner vilket deras samarbete i det bosniska landslaget även visar.

Dzeko själv uppges, enligt Corriere dello Sport, även vara positivt inställd till en Italien-flytt eftersom han är missnöjd med sin nuvarande situation i England. En prislapp på drygt 100 miljoner kronor ska Roma behöva punga ut för att övertyga Manchester City.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365