Real Madrid vill ha Sevillas succétränare

Real Madrid ska ha ställt en förfrågan för Unai Emery

Det är ingen hemlighet att Real Madrid är på jakt efter en ny tränare då man meddelat att man gav Carlo Ancelotti sparken. Trots att Rafa Benitez är favorit till att bli den nya tränaren har Real även ställt en förfrågan till Sevilla om Unai Emerys tillgänglighet.

Under onsdagskvällen tog Sevilla sin andra raka seger i Europa League, sin fjärde totalt, efter en 3-2-seger över Dnipro Dnipropetrovsk i Warszawa. Därmed steg genast Unai Emery, tränare i Sevilla, högt i flera andra klubbars ögon och inte minst i Real Madrids. Direkt efter Sevillas seger i Europa League ska Reals ledning, med Emilio Butragueño i spetsen, ha hört av sig till Sevilla om Emerys tillgänglighet.

Enligt AS ska samtalet ha varit kort då Sevilla direkt avböjde Reals förfrågan. Emery förlängde nämligen sitt kontrakt med ett år härom veckan när Sevilla kvalificerade sig för spel i Europa via sin femteplats i ligan. Nu blir det dessutom spel i Champions League på grund av sin seger i Europa League.

Flera namn på deras önskelista

Även om Emery blir svår att locka till huvudstaden har Real flera andra namn på sin önskelista. Högst på listan ska, som tidigare nämnt, Rafa Benitez ligga. På listan finns även namn som Jürgen Klopp och Nuno Espirito Santo, tränare i Valencia, ligga.

En huvudtränare väntas presentera före juli månad är kommen. Ledningen vill ge den nya tränaren tid att bygga sitt lag, värva de spelare han vill och göra sig av med de han vill utan att hamna i en onödig tidspress.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply