Roma räddade av virket mot Bologna

Bologna har skakat om ett flertal storklubbar den här säsongen och skulle på söndagen även ge Roma beskymmer. Roma som har tappat i tabellen och fått se sig passerade av Milan, skulle på söndagen få se nya poäng försvinna i jakten på Europa-spel.

Men det började bra när ett försvarsmisstag av Sorensen slutade med att Totti spelade fram bollen till Florenzi, som till vänster i straffområdet enkelt kunde skjuta bollen förbi målvakten och in, efter endast nio minuters spel. Men i den sjuttonde minuten var det kvitterat, efter det att  Gilardino höll sig framme på returen från Gabbiadinis avslut.

Glädjen varade dock inte länge, när Roma endast miunuten senare tog ledningen igen. En nys miss från Sorensen gav Osvaldo fritt utrymme i Bolognas straffområde, där anfallaren enkelt nickade in bollen i nätmaskorna. Men det var en jämn tillställning mellan lagen och vi fick även se en kvittering från Gabbiadini med tjugo minuter kvar av halvleken.

I den andra halvleken fortsatte dramatiken på Stadio Renato Dall’Ara. Endast nio minuter in i den andra halvleken tog hemmalaget ledningen för första gången i matchen. En stökig situaiton i straffområdet slutade med att Romas målvakt styrde undan bollen, rakt till Pasqual som kunde skjuta in sitt första Serie A-mål i det tomma målet.

Roma jagade en kvittering och den kom med kvarten kvar av ordinarie speltid. En frispark från Totti nickades läckert in i det bortre krysset av greken Tachtsidis och 3-3 var ett faktum.

Slutet av matchen blev en jakt från båda håll där viktiga poäng stod på spel. Bologna fick dock de bästa chanserna när Diamanti först sköt klockrent i stolpen, innan han på tilläggstid även sköt en frispark klockrent i ribban. Matchen slutade 3-3 och Roma kom undan med blotta förskräckelsen, där man dock tappade två viktiga poäng.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply