Roma befäste andraplatsen

Det ska mycket till för att rubba Juventus, som har en ledning på elva poäng när det bara återstår åtta omgångar av Serie A. Men Roma är på god väg att säkra andraplatsen och därmed en direktplats till nästa säsong av Champions League efter att de besegrat nykomlingarna Sassuolo med 0-2 på bortaplan.

Första målet kom efter en kvart när Simone Missiroli tappade bollen till Radja Nainggolan strax utanför eget straffområde. Nainggolan satte direkt bollen i djupet till Mattia Destro, som enkelt chippade in 0-1 bakom en utrusande Gianluca Pegolo.

Det andra målet lät vänta på sig ända till den 96:e matchminuten, då Roma ökade på till 0-2 efter ännu en bjudning från Sassuolo-försvaret. Nu var det Pedro Mendes som blev av med bollen efter en glidtackling från Rodrigo Taddei.

Bollen hamnade hos Francesco Totti som serverade en perfekt djupledsboll till Michel Bastos, som hittade bortre stolpen med vänsterfoten från sin position till vänster i straffområdet. Det var Bastos första mål för Roma någonsin.

Överlag var det en ganska stabil seger för gästerna, som nu har samlat ihop 70 poäng på 30 matcher. De är elva poäng efter Juventus, men också nio poäng före Napoli. Goda chanser till att plocka hem en andraplats för Rudi Garcia och hans mannar med andra ord. Sassuolo ligger näst sist på 21 poäng med fem poäng upp till säker mark. Sju omgångar återstår för nykomlingarna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply