bet365

Rodriguez sköt Colombia till kvartsfinal

Då var det dags för VM-slutspelets andra åttondelsfinal. Colombia, som gick rent genom gruppspelet, tog emot Uruguay. Ett Uruguay som bekant är utan avstängde storstjärnan Luis Suarez. Colombia var också för starka och vann tämligen komfortabelt med 2-0.

Matchen inleddes intensivt, med fysiskt spel och många dueller. Colombia var bollförandede, men Uruguay var väldisciplinerade i sitt försvarsspel och sökte ofta en tidig boll upp på Cavani.

Matchen skulle dock ändras tvärt. En av turneringens allra bästa spelare hittils, James Rodriguez, gjorde kanske turneringens snyggaste mål så här långt. Det 22-årige spelgeniet dämpade en boll på bröstet innan han drog till med ett volleyskott som gick via ribban och in bakom Muslera. Det var Rodriguez fjärde mål i turneringen.

I den 50:e matchminuten var det dags för James Rodriguez igen. Efter en lång spelsekvens hittade vänsterbacken Armero Cuadrado med ett långt inlägg. Cuadrado i sin tur nickade elegant ner bollen till en fristående Rodriguez som bara kunde raka in 2-0. Återigen ett mycket fint mål av Colombia.

Efter målet var Uruguay tvungna att lyfta sina positioner. Man gjorde ett dubbelbyte och Colombia sjönk samtidigt i sina positioner och lät Uruguay ta initiavitet. Man vaskade fram ett par halvchanser, men närmare än så kom man inte.

Colombia fortsätter att imponera stort och kan nu se fram emot en kvartsfinal mot värdnationen Brasilien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply