Rodallega sänkte Newcastle

Fulham studsade tillbaka från 0-3 förlusten hemma mot Tottenham förra veckan. Newcastle däremot kunde inte följa upp 3-0 segern mot Wigan hemma. Som de flesta måndagsmatcherna präglades den här matchen också av högt tempo, hög intensitent och tuffa närkamper. Det var inte världens mest välspelade match men kan kunde inte klaga på viljan hos något av lagen. Många passningar slogs bort och båda lagen hade svårt att få kontroll över matchen. Istället pendlade initiativet mellan lagen och de offensiva attackerna blandades med en offrande defensiv.

Det vanligtvis starka hemmalaget Fulham tog ledningen i den 19:e matchminuten. Den något ovana målskytten Steve Sidwell drog till med ett skott som touchade Newcastle-försvararen Mike Williamson och gick i en båge över bortamålvakten Tim Krul. Trots ett 0-1 mål i baken så var inte Newcastle ofarliga. Bland annat hade deras duktiga mittback Fabricio Coloccini en nick som räddades på mållinjen av Fulhams tyske försvarare Sascha Riether. 1-0 stod sig i paus vilket banade väg för en oerhört intressant andra halvlek.

Newcastle skärpte till passningsspelet och rörelsen efter paus och det tog inte lång tid innan det gav utdelning. Hatem Ben Arfa kunde i dne 54:e matchminuten kvittera. Ett riktigt supermål av Ben Arfa, men dock något tveksamt ingripande av Fulhams målvakt Mark Schwarzer som nog väntade sig ett avslut istället för ett skott på mål. Det dröjde dock bara 9 minuter innan Fulham svarade. Efter en frispark av Damien Duff lämnades Hugo Rodallega helt ensam och han behövde bara ”toucha” in bollen i mål. Bedrövligt markeringsspel av Newcastle-spelarna som bara stod och tittade på. Viktig seger för Fulham i kampen om europaplatserna.