Robson-Kanu avgjorde med dubbla mål

Reading har haft en tung vår och är sedan en tid tillbaka avhängda i botten av tabellen. Anställningen av Nigel Adkins har inte gett den förväntade utdelningen, vilket gjort att de numera spelar för märket på tröjan. Eftermiddagens tvåmålsseger mot Fulham fick på så vis symobilsera detta då Reading besegrade London-laget borta med 1-3.

Reading började oväntat bäst på Craven Cottage och fick så tidigt som i den elfte minuten med sig en straff. Hal Robson-Kanu visade upp en sällan skådad kyla och lurade upp Fulham-keepern Mark Schwarzer på läktare – 0-1 till Reading. Mycket mer än så skapades inte i den första halvleken som slutade just 0-1.

Bortalaget inledde även den andra halvleken på ett imponerande sätt. Hal Robson-Kanu var särskilt aktiv på sin kant och kanske fick han en nytändning efter det tidiga straffmålet. I den 62:e minuten fick den sistnämnde på nytt nätet att rassla bakom Schwarzer då Robson-Kanu prickade in sitt andra mål för dagen.

Det var dock först efter Robson-Kanus andra mål som Fulham och Bryan Ruiz vaknade till på allvar. Inhopparna Kacaniclic och Rodalleg satte fart på Fulhams till synes döda offensiv och ordnade samt fram två mål signerade Bryan Ruiz i den 70:e respektive 77:e minute. Däremmellan hade dock Readings supersup Adam Le Fondre förstört festen med att göra 1-3 till Reading.

Innan domare Neil Swarbrick fick äran att blåsa av tillställningen hade Reading-mittfältaren Jem Karacan putsat siffrorna till 2-4, ett resultat som stod sig matchen ut.